Svetsko prvenstvo, fudbal, Kosovo: FIFA otvorila istragu protiv FSS zbog zastave „Nema predaje“ u svlačionici

Iz FSS, koji trenutno nema predsednika, već Nenad Bjeković obavlja funkciju vršioca dužnosti nisu želeli da odgovore na pitanje o fotografiji sa zastavom.
Serbia fans hold up a fllag depicting the outline of Kosovo filled with Serbia's flag, with words translated as 'no surrender'
EPA

Svetska fudbalska federacija (FIFA) otvorila je istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zbog zastave na kojem je prikazana teritorija Kosova uz natpis „Nema predaje" koje je navodno visila u svlačionici uoči meča sa Brazilom u prvom kolu Mundijala u Kataru.

Fotografija zastave iz svlačionice postala je viralna čim ju je na društvenim mrežama objavio Hajrula Čeku, kosovski ministar kulture, omladine i sporta.

„Ovo je iskorišćavanje FIFA Svetskog prvenstva za širenje sramne poruke iz svlačionice reprezentacija Srbije, za širenje mržnje, ksenofobije i genocidnih poruka prema Kosovu", napisao je Čeku na Tviteru.

„Očekujemo konkretne akcije FIFA s obzirom da je Fudbalski savez Kosova (FFK) punopravni član te organizacije, kao i UEFA", dodao je.

Iz FSS, koji trenutno nema predsednika, već Nenad Bjeković obavlja funkciju vršioca dužnosti nisu želeli da odgovore na pitanje o fotografiji sa zastavom.

„Bez odgovora na pitanje o zastavi Kosovo je Srbija u svlačionici. Tema je samo Kamerun", odgovorio je portparol FSS Milan Vuković na konferenciji za novinare u Dohi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?