Muzika i Evropa: Britanska pevačica Dua Lipa dobila albansko državljanstvo

Pop zvezda, čiji su roditelji Albanci, dobila je državljanstvo Albanije u znak poštovanja zbog promovisanja zemlje kroz njene pesme.
Dua Lipa i albanski predsednik Bajram Begaj
BBC
Dua Lipa i albanski predsednik Bajram Begaj

Pop zvezda Dua Lipa dobila je albansko državljanstvo kao znak priznanja što promoviše Albaniju kroz njenu muziku.

Dua Lipa je rođena u Londonu 1995. godine. Njeni roditelji su kosovski Albanci, a nakratko je živela na Balkanu kao tinejdžerka.

Albanski predsednik Bajram Begaj rekao je da je Lipa učinila Albaniju „ponosnom", zahvaljujući njenoj svetski priznatoj karijeri i angažovanjem u važnim društvenim segmentima.

Pevačica je rekla da ju je obuzela „neopisivo velika radost" što je dobila albansko državljanstvo.

Nakon što se slikala sa predsednikom Begajem u Gradskoj kući u Tirani, Lipa je položila zakletvu, dala otiske prstiju i potpisala obrazac za izdavanje lične karte i pasoša.

  • Mina

    28.11.2022 14:51
    Djuradj
    A u pozadini Djuradj Kastriot bista,bas je dirljivo,sta reci jos ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?