Novak Đoković i Australijan open: Đoković u desetom finalu Melburna, Amerikanac Pol pao u tri seta

U desetom polufinalu Australijan opena Novak Đoković je izborio i deseto finale, u kojima nema nijedan poraz.
Novak
Reuters

Na putu do rekordne desete titule Australijan opena Novak Đoković ima samo još jednu prepreku - u polufinalu je savladan Amerikanac Tomi Pol.

Semafor je na kraju pokazivao 3:0, ali je Beograđanin morao prilično da se pomuči kako bi došao do pobede, posebno u prvom setu.

Imao je peti teniser sveta velikih 5:1, ali je Pol uspeo da se potpuno vrati u meč, ali je Đoković i pored problema sa povredom uspeo da uzme prvi set, a potom i ostala dva.

„Imali smo obojica teške noge na početku, srećan sam što sam prošao u još jedno finale", izjavio je Đoković po završetku meča.

Đoković će u finalu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa, četvrtog tenisera sveta, koji je u drugom polufinalu lako savladao Karena Hačanova sa 3:1 u setovima (7:6, 6:4, 6:7, 6:3).

Ko pobedi u tom duelu biće prvi na ATP listi.

Na tribinama nije bilo Đokovićevog oca Srđana, koji je nedavno u Melburnu uslikan sa pristalicama ruskog predsednika Vladimira Putina.

Na fotografiji se pored njega nalazi čovek koji drži rusku zastavu i nosi majicu sa Putinovim likom i slovom Z - proratnim simbolom invazije Rusije na Ukrajinu.

Ubrzo se oglasio i Srđan Đoković, rekavši da samo podržava njegovog sina, ali da će polufinalni meč pratiti od kuće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC