Gvinet Paltrou na sudu zbog optužbi za povrede nanete skijašu

Oskarom nagrađena glumica je optužena da je povredila muškarca u nesreći na skijanju.
Gvinet Paltrou i njen advokat u sudu
CourtTV
Gvinet Paltrou i njen advokat u sudu

Glumica Gvinet Paltrou suočiće se sa optužbama da je ozbiljno povredila muškarca na ski-stazi i potom pobegla sa mesta nesreće u državi Juti 2016. godine.

Glumicu je u građanskoj parnici tužio Teri Sanderson, penzionisani optičar, koji je pred sudom izjavio da je Paltrou naletela na njega u odmaralištu Dir Valej, u Park Sitiju.

Penzioner tvrdi da je glumica „skijala bez kontrole", a udar je izazvao „povredu mozga, polomljena četiri rebra i druge ozbiljne povrede".

Paltrou je podnela kontratužbu u kojoj tvrdi da je optičar nju „udario celim telom".

Suđenje pred porotom je počelo 21. marta, a postupak će trajati osam dana.

Očekuje se da će pedesetogodišnja Paltrou, dobitnica Oskara, i njena deca, svedočiti tokom postupka.

Sedamdesetšestogodišnji Sanderson tražio je u tužbi odštetu od 300.000 dolara (oko 280.000 evra), pošto je prvi zahtev za 3,1 miliona dolara (oko 2,8 miliona evra), odbačen.

Do nesreće je došlo u februaru 2016. na stazi za početnike u skijaškom centru u Dolini jelena, gde je Paltrou bila na odmoru sa porodicom.

Prema preliminarnim navodima iz suda, čini se da će porota morati da utvrdi koji je skijaš, Paltrou ili Sanderson, bio na spustu, jer prema pravilima na stazi, onaj koji su ispred, ili se spuštaju imaju prvenstvo i moraju se izbeći.

Na početku suđenja, Stiv Ovens, advokat koji zastupa Paltrou, rekao je poroti da je njegova klijentkinja tek počela da se spušta niz stazu kada se par skija iznenada pojavio između njenih, a nepoznati skijaš je udario u nju s leđa.

Ovens je tvrdio da je Paltrou prvo posumnjala da je napadnuta, te da je bila toliko potresena zbog incidenta i odlučila da neće više skijati tog dana.

„Možda ga je opsovala. Bila je potresena i fizički povređena", rekao je on.

Ali advokati koji zastupaju Sandersona tvrde da je Paltrou ustvari skijala bez kontrole jer je pokušavala da nadgleda njenu decu kako se spuštaju niz stazu.

Paltrou je pokazala „svesno nepoštovanje prema drugim ljudima na planini" kada je udarila u Sandersona i nanela mu ozbiljne povrede - četiri polomljena rebra i neprolazno oštećenje mozga, rekao je Lorense Buler, advokat.

„Rastrojeni skijasši izazivaju nesreće", rekao je Buler, dodajući da je Paltrou iskusna skijašica svesna pravila.

„Znala je da je nepažljivo skijanje, naslepo niz planinu dok gleda na drugu stranu, neodgovorno, i znala je da ako nastavi tako... udariti u nekog ispod nje."

U prvobitnoj tužbi, podnetoj 2019, piše da je Paltrou „pobegla sa mesta nesreće", te da je Paltrou „nekontrolisano skijala i udarila u leđa Terija Sandersona, koji se spuštao niz stazu, i tom prilikom ga oborila što je izazvalo povredu mozga, četiri slomljena rebra i druge ozbiljne povrede."

„Paltrou je ustala, okrenula se i odskijala, ostavivši Sandersona zapanjenog, sa ozbiljnim povredama, da leži u snegu."

Gwyneth Paltrow
Getty Images

U podnesku se takođe navodi da je instruktor skijanja koji je držao časove glumici, video Sandersona povređenog, ali nije prišao da mu pomogne.

Advokati Gvinet Paltrou su porekli te tvrdnje, rekavši da su i instruktor i spasioci došli u pomoć povređenom.

Sanderson je prethodno izjavio da je čekao tri godine da podnese tužbu jer nije bio u zadovoljavajućem zdravstvenom stanju zbog potresa mozga, kao i da je imao problema sa advokatima.

Glumica je podnela kontratužbu u kojoj tvrdi da je Sanderson nju udario.

Ona tvrdi da je bila potresena zbog ovog incidenta i da je čitavog dana nije mogla da skija sa porodicom.

Dodala je da joj se Sanderson izvinio i da je rekao da je dobro.

Ona je tražila milion dolara odštete i naknadu za advokatske troškove


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

  • Igor

    22.03.2023 12:55
    Roditelji male dece su NAJGORI! Ne znam da li im je pomućena pamet ili su bezobrazni ili i jedno i drugo ali su najgori.
  • Sasa

    22.03.2023 00:28
    Skroman covek samo 3 miliona prvobitni zahtev..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC