Amerika i seksualno nasilje: Posle zatvorske kazne za silovanje, glumac iz Veselih sedamdesetih dobio i zahtev za razvod braka

Bižu Filips i Deni Masterson su u braku opd 2011. i imaju dete.
Filips i Masterson su u braku 12 godina i imaju dete
Getty Images
Filips i Masterson su u braku 12 godina i imaju dete

Američka glumica Bižu Filips podnela je zahtev za razvod od kolege Denija Mastersona manje od dve nedelje nakon što je akter serije Vesele sedamdesete osuđen na dugogodišnji zatvor zbog silovanja dve žene.

U zahtevu za razvod, 43-godišnja Filips je navela „nepomirljive razlike", prema dokumentima u koje su američki mediji imali uvid.

Ona je bila u sudnici ranije ovog meseca i briznula je u plač kada kada je Masterson (47) osuđen na najmanje 30 godina zatvora, a moguće i doživotnog.

Filips i Masterson su u braku 12 godina i imaju dete.

Piter Lauzon, advokat Filips, potvrdio je u izjavi američkim medijima da je ona podnela zahtev za razvod, dodajući: „Njen prioritet ostaje njihovo dete".

U izjavi advokata se dodaje da je Masterson „uvek bio tu za Filips tokom njenih najtežih trenutaka u životu" i „da je divan otac".

„Ona se nada da će svi poštovati privatnost njene porodice u ovim teškim vremenima", napisao je on.

U zahtevu za razvod podnetom u ponedeljak Vrhovnom sudu Santa Barbare, zahteva se potpuno pravno i fizičko starateljstvo nad njihovim detetom, kao i izdržavanje supružnika.

Zahteva i da se njihova imovina podeli kao posebna imovina.

Njih dvoje su se verili 2009, a venčali se u Irskoj 2011.

Filips, koja je u mladosti bila manekenka, potom pevačica, pa glumica, bila je uz muža tokom dugotrajnog suđenja po tri optužbe za silovanje iz 2003.

Pošto porotnici nisu mogli da se usaglase prošle godine, organizovano je novo suđenje, i u maju ove godine druga porota je Matsersona proglasila krivim.

Dve žene su ga optužile da ih je silovao u njegovoj kući, prethodno im sipavši drogu u piće.

U pismu sudiji pre izricanja presude 7. septembra, Filips je opisala Mastersona kao „partnera koji mi je spasao život", dodajući da joj je „slomljeno srce što nije kod kuće sa nama".

Posle izricanja presude, ona je počela da plače, a njen muž joj je poslao poljubac dok su ga izvodili iz sudnice.

Zahtev za razvod je samo jedna u nizu nevolja po Mastersona nakon izricanja maksimalne moguće zatvorske kazne.

Njegove bivše kolege iz serije Vesele sedamdesete, Ešton Kučer i Mila Kunis, morali su da se izvinjavaju zbog pisma podrške Mastersonu upućenog sudiji.

U pismu su opisali Mastersona kao divnu osobu, kolegu i prijatelja i zatražili od suda da bude milostiv prilikom izricanja presude.

Posle obelodanjivanja pisma, bračni par Kučer-Kunis našao se na udaru brojnih kritika.

Kučer je potom napustio dobrotvornu organizaciju koju je osnovao za borbu protiv seksualnog zlostavljanja dece.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Kurt Kobejn: Šta bi bilo da je on poživeo?

Da je legenda rok muzike Kurt Kobejn, koji je umro pre 30 godina, danas živ, imao bi 57 godina. Neke njegove osobine, koje nismo dovoljno cenili, mogu nam pomoći da pretpostavimo kakav bi on bio danas.