Fudbal: Srbija protiv Rusije u prijateljskom meču u Moskvi, Piksi ostaje selektor do 2026.

Fudbalski savez Rusije najavljuje meč sa Srbijom kao „bratski duel", u promotivnom spotu i srpski glumac Miloš Biković.
Dragan Stojković Piksi
REUTERS/Marko Djurica
Dragan Stojković Piksi ostaje selektor Srbije do 2026. godine

U senci rata u Ukrajini, fudbalska reprezentacija Srbije igraće u četvrtak, 21. marta prijateljsku utakmicu protiv Rusije u Moskvi, koju je ruski Fudbalski savez nazvao „bratskim duelom".

Srbija će biti tek četvrta reprezentacija, posle Iraka, Kameruna i Kube, koja će igrati protiv zemlje koja je pod sankcijama Zapada i čiju su reprezentaciju zbog rata u Ukrajini suspendovale i UEFA i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Na konferenciji za novinare uoči odlaska u Rusiju, Dragan Stojković Piksi potvrdio je da je sa nacionalnim savezom dogovorio da ostane selektor do 2026. godine.

„Reprezentacija je svakako imala prioritet kada je reč o nastavku moje karijere i zadovoljan sam što smo uspeli da dođemo do dogovora, te se nadam ćemo i u narednom periodu nastaviti da nižemo uspehe kao i do sada.

„Mogao sam da odem da sam hteo, imao sam i finansijski bolje ponude, ali je reprezentacija imala prioritet", rekao je Stojković u bazi nacionalnog fudbalskog tima u Staroj Pazovi nadomak Beograda.

Prijateljska utakmica Srbije protiv Rusije planirana je u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, prvo na koje se Srbija plasirala posle 24 godine.

Četiri dana kasnije, 25. marta, Srbije će odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Kipra u Larnaki.

Stojković je rekao da zbog povrede napadač Juventusa Dušan Vlahović neće moći da nastupi u ove dve prijateljske utakmice, a ne računa ni na odbrambenog igrača Matiju Nastasića.

Spisak igrača koje je selektor Stojković pozvao za ove utakmice pročitajte ovde.

Poslednji put, Srbija i Rusija su se sastale u grupnoj fazi Lige nacija u sezoni 2020/2021.

Rusija je tada u Moskvi pobedila 3:1, da bi u meču u Beogradu, Srbija deklasirala Ruse 5:0.

Uz Belorusiju, Srbija je jedina evropska zemlja koja nije uvela neki oblik sankcija Rusiji, ali je glasala za nekoliko deklaracija kojima se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu.

Za koga će navijati glumac Miloš Biković?

U najavi utakmice sa Srbijom, Fudbalski savez Rusije je na društvenim mrežama objavio promotivni spot u kojem je glavni protagonista srpski glumac Miloš Biković, vrlo popularan u Rusiji.

Biković godinama snima serije i filmove u Rusiji, a nedavno je na inicijativu Ukrajine isključen iz planova za snimanje Netfliksove serije zbog navodnog učešća u ruskoj propagandi, što je on odlučno negirao.

U promotivnom spotu kao najavi za utakmicu Rusija - Srbija, Biković se lomi za koga da navija i baca novčić u vazduh kako bi se opredelio.

„Srbija, Rusija... Srbija, Rusija...", razmišlja Biković i uzda se da će mu novčić pomoći da prelomi.

On baca novčić u vazduh, a kada se prizemljio zaglavio se u rupi na trotoaru.

Zatražio je potom i pomoć psihijatra koji se obraća Bikoviću i konstatuje: „Stvar je jasna - vi ste podvojena ličnost".

Bikoviću na kraju u pomoć priskaču ruski i srpski fudbaleri.

Pogledajte:

  • Gusztav

    19.03.2024 13:37
    Vec po tradiciji
    Cackate mecku a posle ce biti kuku-lele ...
  • Gavril

    19.03.2024 12:04
    Red bi bio da odigraju jednu i sa njihovim bratskim Hamasom, braćom Huti iz Jemena, Kubom, Iranom i talibanijom. Dal ste normalni?
  • Rabotajte, bratja!

    19.03.2024 09:03
    Bogami, u ovakvim situacijama jedno poluvreme navijam za nase, a u drugom isto za nase!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Kurt Kobejn: Šta bi bilo da je on poživeo?

Da je legenda rok muzike Kurt Kobejn, koji je umro pre 30 godina, danas živ, imao bi 57 godina. Neke njegove osobine, koje nismo dovoljno cenili, mogu nam pomoći da pretpostavimo kakav bi on bio danas.