Dao otkaz i tužio firmu jer mu je bilo dosadno na poslu

Jedan Francuz rešio je da tuži svoje nekadašnje poslodavce tražeći da mu isplate oko 280.000 funti jer je bio primoran da napusti posao jer je bio previše dosadan.

Četrdesetčetvorogodišnji Frederil Desnard, koji se bavio uslužnim poslovima u pariskoj kompaniji parfema kaže da je zbog svog posla postao depresivan, uništen i osramoćen. On tvrdi da je njegov "lagani silazak u pakao" naterao da odustane od posla, za šta krivi svoje poslodavce. Desnard navodi da je bio angažovan kao menadžer, ali da su mu ubrzo oduzete odgovornosti, te da se on osetio kao da ne postoji.

"Svakoga dana sam na posao odlazio očajan, tonuo sam u svojim osećanjima", rekao je on za francusku BFM televiziju. "Kada bih odlazio naposao često bih jecao u suzama, ali to niko nije primećivao jer nikoga nije bilo briga da li sam tamo ili ne. Postao sam depresivan i postiđen jer sam sedeo tamo i nisam ništa radio, a bio sam plaćen", naveo je Desnard.

Međutim, advokat ove kompanije Žan Filip Benisan navodi da Desnard tokom četiri godine nikada nije rekao da mu je dosadno. "Ako zaista nije imao šta da radi tokom ovih godina zašto to ranije nije spomenuo", dodao je advokat.

Stručnjak za zdravlje i bezbednost na radnom mestu Žan Kladu Delženes kaže da se dosada kod zaposlenih javlja kada osete da su gurnuti u zapećak i da nemaju šansu da napreduju.

"Mi smo procenili da se oko 30 odsto francuske radne snage dosađuje na svojim radnim mestima, ali većina ostaje zbog straha od nezaposlenosti", dodao je on.

Ovo nije izolovan slučaj, pa je tako ranije ove godine Francuz Šarls Simon tužio nacionalnu železničku kompaniju jer mu je uništila karijeru jer mu je mesečno plaćala 3.800 funti za odsustvo koje je trajalo 12 godina. Simon je tada izjavio da mu je tada bilo rečeno da će biti premešten na drugo radno mesto, ali da su njegovi nadređeni jednostavno zaboravili na njega, prenosi "Daily Mail".

Autor: Blic

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija