Stočari prosipaju mleko

Ubski stočari tvrde da već četiri dana dnevno prosipaju 750 litara mleka u kanale pored svojih gazdinstava, zbog tvrdnji mlekara "Meggle" i "Kuč" da je njihovo mleko lošeg kvaliteta.
- Otkup je prestao sa objašnjenjem da naše mleko nije kvalitetno, ali mi smo čuli da su nabavljene velike količine jeftinijeg mleka iz uvoza. Šabačka mlekara i "Imlek" i dalje otkupljuju naše mleko i nemaju nikakve primedbe na kvalitet, tako da to objašnjenje nikako ne stoji. Međutim, ne znamo šta da radimo sa preostalim količinama mleka. Samo možemo da prosipamo i sabiramo svakodnevne gubitke. Krava nije slavina, pa da natočiš koliko hoćeš, danas neću, pa ću za četiri dana - ljut je Aca Marjanović iz Banjana, vlasnik deset krava.
 
On i drugi stočari iz tamnavskih sela pomoć su zatražili od ubskih vlasti, a zamenik predsednika Opštine Aleksandar Jovanović Džajić kaže da su, prema njegovim saznanjima, dve mlekare prestale da otkupljuju mleko zbog toga što su njihovi kapaciteti puni, piše Blic.
 
- Predsednik Opštine će u Beogradu razgovarati sa nadležnima u Ministarstvu poljoprivrede, ali i sa predstavnicima kompanije "Meggle" i pokušaće da reši ovaj problem, koji imaju stočari iz susednih opština - rekao je Jovanović Džajić.
 
"Meggle" i "Kuč" su od početka godine svakog meseca, u odnosu na lane, otkupljivale sve manje i manje količine mleka.
  • nss

    16.05.2016 07:06
    nss
    neprodje dugo od izbora a mi vec vidimo kako se nastavlja nase bolje sutra
  • zivan

    15.05.2016 21:25
    Sve mlekare u Srbiji, al i u celom regionu, kontinuirano umanjuju otkup i cenu sirovog kravljeg mleka. Na nasse trzzisste slila se velika koliccina visokosubvencionisanih i kvalitetnih mlecnh preradjevina iz Evropske unije i takav nalet ce trajati sve dok se ne ukinu obostrane sankcije izmedju EU i Rusije i ne obnovi normalno funkcionisanje trzzissta hrane. Kako se sankcije na nas ne ticcu direktno, do njihovog ukidanja jedini izlaz bi mogao biti povecanje izvoza u Rusiju, a to nije lako...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.

Šta sa cenom struje i gasa?

Mada tokom prolazećeg zimskog perioda gotovo da nije bilo hladnijih dana, time ni velikog utroška struje, odnosno gasa, ovih dana mnogo se priča o ceni najvažnijih energenata.