Društvene mreže vam mogu uništiti karijeru?

Iako mnogi koriste društvene mreže kako bi izgradili pozitivnu sliku o sebi, što im pomaže i tokom konkurisanja za određeni posao, profesor informatike sa Univerziteta Džordžtaun misli upravo suprotno - da vam društvene mreže mogu uništiti život.
Činjenica je da živimo u vremenu u kojem je čak i pokazivanje veština na Instagramu profesija i vremenu u kojem se čini da svaka druga osoba ima blog, tvitove i stotine konekcija na LinkedInu. Uostalom, čuli smo bezbroj priča o ljudima koji su pronašli posao nakon što su videli neki tvit ili pronašli nešto na internetu. Zbog toga bi se većina složila da su društveni mediji esencijalni deo izgradnje sopstvenog brenda.
 
Uostalom, nije tajna da poslodavci na Googlu traže podatke o kandidatima za posao, pa ako možete stvoriti pozitivnu sliku o sebi na društvenim medijima zašto to ne biste iskoristili?
 
Ipak, Kal Njuport, pisac i profesor informatike na Univerzitetu Džordžtaun smatra da je to pogrešno.
 
Njuport kaže da su, s obzirom na to da skoro svi imaju društvene medije, mnogo zanimljiviji oni koji ih nemaju. "U kapitalističkoj ekonomiji tržište nagrađuje stvari koje su retke i vredne. Upotreba društvenih mreža to nije", objasnio je Njuport.
 
Kaže da aktivno korišćenje društvenih medija u velikoj meri smanjuje mogućnost zapošljavanja, jer smanjuje našu pažnju i sposobnost da se usredsredimo na jedan zadatak. Tvrdi da su društveni mediji zavisnost i da nam, zbog njih, sve brzo dosadi. 
 
Čak smatra da nam društveni mediji nisu potrebni da bismo pronašli mogućnosti i ponude, a da su uzbuđenje i satisfakcija koju dobijemo nakon lajka ili tvita neproduktivno korišćenje vremena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.