Elektronska registracija za pokretanje biznisa u APR-u

Ministar privrede Goran Knežević i šefica Kancelarije UN u Beogradu Irena Vojačkova Solorano potpisali su Sporazum o uvođenju aplikacije za elektronsku registraciju za pokretanje biznisa u Agenciji za privredne registre (APR), čime će procedura moći da se uradi internetom, bez odlaska na šalter.

"Uvođenjem takvog sistema, osnivanje preduzeća će biti pojednostavljeno, ali će se uštedeti i vreme i novac preduzetnika, što će u konačnom dovesti do stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja", izjavio je Knežević. On je ocenio da će, zahvaljujući tome, Srbija napredovati za najmanje još pet mesta na Duing Biznis listi, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako se navodi u saopštenju, projekat je osmišljen kao podrška Ministarstvu privrede i Agenciji za privredne registre u ostvarivanju još kvalitetnijih usluga privrednicima skraćivanjem vremena za registrovanje preduzeća.

Sa ovim projektom, procedura će moći da se uradi internetom, preko posebne platforme za elektronsku registraciju, bez odlaska na šalter.

  • Sivi

    01.12.2016 15:20
    Ne pecajte se
    Da ne bude "dala baba dinar da udje u kolo, a tri da izadje"
    Kad se sagledaju svi nameti i vratolomije, bolje je "biti član partije" i čekati JP

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.