Cepter najbogatiji, slede Kostić i Mišković

Najbogatiji čovek u Srbiji je Filip Cepter, odnosno Milan Janković, čije se bogatstvo procenjuje na pet milijardi dolara, prema listi svetskih milijardera za 2016. godinu koju je predstavio magazin Forbs.
Cepter je osnivač kompanije Zepter International, a iako ne živi u Srbiji, ima srpsko državljanstvo.
 
Među najbogatijim ljudima u Srbiji je i Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe, sa bogatstvom od 540 miliona dolara, a Miroslav Mišković raspolaže sa 520 miliona dolara.
 
Kod Slovenaca su najbigatiji Iza i Samo Login, par koji je zaradio enormno bogatstvo na aplikaciji Talking Tom Cat. Njihov imetak se procenjuje na 700 miliona dolara, a iza njih je Joc Pečečnik, vlasnik Ineterblocka, sa bogatstvom od 266 miliona dolara, tvrdi Forbes.
 
U Hrvatskoj, najbogatija je hrvatsko-čileanska porodica Lukšić, sa neto vrednošću od 15 milijardi dolara. Prati ih austro-hrvatski milijarder Ditrih Matešić, vlasnik Red Bulla, sa bogatstvom od 10,8 milijardi dolara. Iza njih slede Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, sa 499 miliona dolara, i Emil Tedeski, vlasnik Atlantic Group, sa neto bogatstvom od 208 miliona dolara.
 
Što se Makedonije tiče, Forbs kaže da se na vrhu nalazi Jordan Kamcev, vlasnik Orka Holdinga, sa 238 miliona dolara vrednim bogatstvom. Drugi je Minčo Jordanov, vlasnik Makstila sa 234 miliona dolara. Najbogatiji makedonski nerezident je Majk Ilić, osnivač fast-food franšize Little Caesars Pizza, vlasnik Detroit Red Wingsa, NHL ekipe i Detroit Tigers ekipe iz MLB-a, sa bogatstvom od 6,1 milijardi dolara.
 
Najbogatiji u Bosni i Hercegovini su Kenan i Damir Hastor, koji su nasledili Prevet i ASA Group od oca Nijaza i raspolažu sa 412 miliona dolara. Iza njih je Izudin Ahmetlić, vlasnik HIFA Group, sa imetkom od 364 miliona dolara.
 
U Crnoj Gori - zvanično najbogatiji čovek je Taksin Šinavatra, bivši premijer Tajlanda, koji živi i radi u Crnoj Gori, sa imetkom od 1,61 milijardi dolara. Nas drugom mestu je porodica bivšeg premijera Mila Đukanovića, koja ima 167 miliona dolara, ali, kako navodi Forbs, o njihovom bogatstvu ne postoje podaci, prenosi TV N1.
 
SAD su zemlja sa najvećim brojem milijardera, što je podatak koji ne iznenađuje. Iza njih je Kina, dok u Evropi prvo mesto dele Nemačka i Velika Britanija sa po 120 milijardera, a sledi Rusija sa 88 milijardera.
  • IGO

    14.01.2017 16:28
    Knjiga i film
    Uz mali lapsus, treba da odgledaju film rađen prema knjizi Viktora Igoa. Jednostavno da pretpostave neke relacije a možda ih i nauče.
  • Novosadjanin

    14.01.2017 16:24
    na stranu milijarde, ali
    Mislim da je vise nego smesno Ceptera, Luksice i Matesica stavljati u isti kos sa balkanskim tajkunima. Ljudi su svojim znanjem i radom na prvom mestu stekli bogatstvo, a ne iskljucivo muljanjem, korupcijom i lopovlukom.
  • evgenije

    14.01.2017 16:23
    Zepter se obogatio tako što se dobro udao a ova dvojica tako što su se nakrala u vreme smutnih vremena. Dobro, posle je i sam Zepter počeo tu i tamo da muva pa je uvećao početno bogatstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.