"Najbolje iz Srbije" - Plazma, smederevac, leskovački ajvar...

Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelili su večeras priznanja najuspešnijim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj ceremoniji "Najbolje iz Srbije 2016".
Priznanje je dodeljeno u 25 kategorija, među kojima su i nove - najuspešnije uvođenje startap preduzeća, najbolja turistička i najbolja privredna manifestacija u funkciji promocije Srbije, kao i nagrada žirija.
 
Nagrada "Najbolje iz Srbije" u kategoriji robni brend za robu svakodnevne potrošnje dodeljena je Plazmi, u kategoriji pića kompaniji Nektar, dok je u kategoriji hemije nagrada pripala kompaniji Merix, Henkel Srbija.
 
Kao najbolji proizvod za kuću nagrađen je "smederevac", proizvođača "Milan Blagojević" Smederevo. Extreme Intimo nagrađen je u kategoriji odeća, tekstil i obuća, a u kategoriji proizvodna dobra i poslovne usluge nagrađena je kompanija NIS Petrol, Novi Sad.
 
Premia, u vlasništvu Deleza, proglašena je najboljom trgovinskom robnom markom, a Bio Panon, organsko juneće meso, nagrađeno je za najbolje uvođenje novog brenda. Kao najbolji strani robni brend koji se proizvodi u Srbiji, nagrađeno je Gorenje, a kao najbolji lokalni - Maruška.
 
Leskovački domaći ajvar nagrađen je kao najbolji brend sa zaštićenim geografskim poreklom.
 
Za najbolje korporativne brendove u kategoriji roba svakodnevne potrošnje priznanja su otišla kompaniji Sunoko Novi Sad - za hranu, za piće je nagrađen Nektar, a u kategoriji hemija, kozmetika, farmaceutski i ostali proizvodi nagrađen je Philip Morris Operations Niš. Kompanija Alfa Plam Vranje osvojila je priznanje u kategoriji proizvodi za kuću i trajna potrošna dobra, a za odeću Luna.
 
U kategoriji proizvodna dobra i poslovne usluge, priznanje je dodeljeno NIS-u Novi Sad, a kao najbolje uslužno preduzeće nagrađen je Aerodrom "Nikola Tesla". 
 
Najbolja turistička manifestacija je Drinska regata, a Kopaonik biznis forum je dobio priznanje za najbolju privrednu manifestaciju.
 
Žiri je ove godine dodelio i specijalnu nagradu preduzeću "Vega IT Sourcing", koje je u ovoj godini, godini preduzetništva, ostvarilo veoma zapažene poslovne rezultate.
 
Kao i prethodnih godina, Ministarstvo trgovine u saradnji sa najvećim trgovinskim lancima, za dobitnike nagrade organizovaće poseban kutak u okviru kojeg će u marketima biti izloženi nagrađeni brendovi: Plazma, Bakina tajna, Najlepše želje, Smoki, Eurocrem, Bananica, Polimark kečap, Galeb, Nectar family, Zdravo sokovi, Merix i Bohor.
  • Lajavi

    03.02.2017 01:57
    Nase firme
    a vlasnici hrvati. Ko ovde koga z?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.