Prvi bankomat na kojem se i prodaju i kupuju bitkoini u Srbiji

U Beogradu je počeo da radi prvi dvosmerni Bitkoin bankomat, na kojem će građani moći da kupuju, ali i prodaju ovu valutu.
Prvi bankomat na kojem se i prodaju i kupuju bitkoini u Srbiji
Foto: Pixabay
"Ovo je prvi automat na kojem će moći da se i prodaju i kupuju bitkoini, a postoji i opcija da se dodaju i druge kriptovalute i to je nešto na čemu ćemo tokom leta raditi", kaže Aleksandar Matanović, direktor firme ECD, koja se bavi trgovinom bitkoin valutom u Srbiji.
 
Uskoro, kaže on, planiraju da lansiraju servis za naplatu preko bitkoina za pravna lica, kako bi firme mogle od svojih klijenata da primaju bitkoine kao način plaćanja, a da njima na račun stigne dinarski priliv.
 
On kaže da će svi građani moći da koriste ovaj bankomat, ali da praksa pokazuje da su korisnici bitkoin bankomata u svetu uglavnom ljudi koji su dobro upućeni u funkcionisanje ove valute.
 
"Imamo u vidu da je određenoj populaciji potrebno malo više informacija i zato organizovaćemo da jednom nedeljno neko od nas bude ovde po nekoliko sati, pored automata. Svako ko hoće da kupi ili proda, a treba mu pomoć, moći će da dobije bilo koju vrstu informacija i da mu se nađemo pri ruci", objašnjava Matanović. Najavljuje da će u narednom periodu biti postavljeni ovakvi bankomati i u drugim gradovima.
  • Nebojsa

    30.06.2017 01:09
    Cestitam
    Druze Pajo svak cast na ovome :)
  • Zivota

    29.06.2017 21:12
    Samo napred
    To vam je da mozete da platite kad vam blokiraju racunar.
  • Недељко

    29.06.2017 20:09
    Српски лихвари
    Нико не лихвари као Српски бизнисмени. 7 до 9 % провизије па то ни банке 2000-тих нису радиле.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.