Bolja koordinacija i transparentniji rad inspektora

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Mreže inspektora Dragoman Paunović potpisali su sporazum o unapređenju saradnje.
Bolja koordinacija i transparentniji rad inspektora
Foto: Pixabay
Sednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor održana na Fruškoj gori, koja je okupila predstavnike svih inspekcija i sve načelnike okruga u Srbiji, predstavlja početak kontinuiranog rada Republike, Pokrajine i jedinica lokalne samouprave na koordinaciji inspekcijskih službi svih nivoa, navedeno je u saopštenju. 
 
Govoreći o tome, Ružić je kao dobar primer naveo platformu eInspektor, koja u prvom koraku uključuje sve republičke, a potom i sve pokrajinske i lokalne inspekcije u jedinstven informacioni sistem, koji bi trebao da doprinese boljoj koordinaciji i transparentnijem radu inspektora. 
 
"Želimo da imamo dovoljan broj dobro obučenih i plaćenih inspektora koji imaju pristojne uslove rada, želimo da inspekcija bude partner dobroj privredi i da prema takvoj privredi postupa edukativno i preventivno, dok represivne mehanizme ostavljamo za one koji svesno krše zakon", rekao je Ružić. 
 
On je naveo da je na poslednjoj sednici Vlade utvrđen Predlog o izmenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru, koji će se uskoro naći u Skupštini, kao i da je reč više o dopunama zakona koji je "doneo odlične rezultate u odnosu inspekcija i privrednika". 
 
"Uvodimo nove mehanizme za rad inspekcija, poput prikrivene kupovine i mešovitog nadzora, ali glavni cilj nam je da obučimo naše inspektore za novine u radu i da obezbedimo dovoljan broj inspektora i uslove za rad", kazao je Ružić

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.