Banka greškom odobrila zajam od 12 milijardi dolara

Siromašna Centralnoafrička Republika osvojila je neočekivani dobitak, bar na papiru.
Banka greškom odobrila zajam od 12 milijardi dolara
Foto: Pixabay
Ruska državna VTB banka objavila je da je toj zemlji odobrila zajam od 12 milijardi dolara, ali je kasnije iz banke saopšteno da je po sredi greška i da takvog zajma nema.
 
Kredit se spominje u kvartalnom finansijskom izveštaju VTB-a koji je objavila ruska centralna banka. 
 
Naime, u izveštaju je data tabela sa finansijskim potraživanjima koje VTB grupa ima u desetinama zemalja od 1. oktobra ove godine, gde je, između ostalih, navedena i Centralnoafrička Republika sa sumom od 801,9 milijardi rubalja (12 milijardi dolara). Taj iznos je šest puta veći od ukupne godišnje ekonomske proizvodnje te zemlje. 
 
Na pitanje Rojtersa vezano za taj podatak, iz VTB banke su rekli da takav zajam ovoj bivšoj francuskoj koloniji u stvarnosti ne postoji.
 
"VTB banka nema izloženost u tolikom obimu prema Centralnoafričkoj Republici. Najverovatnije je da je ovde došlo do operativne greške u sistemu, kada su zemlje kodirane", naveo je ruski zajmodavac u odgovoru poslatom britanskoj agenciji.
  • drug Mao

    29.11.2018 11:17
    A...
    to se zove kreativno knjigovodstvo. oprali rusi 12 bil$, naštimane cifre i svima lepo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.