Rumuni na hranu daju duplo više od EU proseka

Zvanični podaci pokazali su da Rumuni troše dvostruko veći deo svojih prihoda u odnosu na evropski prosek na hranu i bezalkoholna pića.
Rumuni na hranu daju duplo više od EU proseka
Foto: Pixabay
U današnjem izveštaju Eurostata, statističke službe EU, navodi se da su Rumuni potrošili na te namirnice 27,8 odsto ukupne potrošnje domaćinstava, dok je prosek u EU samo 12,2 procenata.
 
Kako je AP izjavio Katalin Stoiča, profesor sociologije na Nacionalnoj školi političkih i administativnih nauka, viši nivo siromaštva u Rumuniji stoji iza tih cifara. Neki Rumuni kažu da strah koji potiče iz perioda komunizma kada im je hrana bila uskraćena leži iza njihovog načina trošenja.
 
Litvanija se nalazi na drugom mestu iza Rumunije u kojoj se za hranu troši 21,6 odsto ukupne potrošnje domaćinstva, dok Britanija troši najmanje - 8,2 procenata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija