Kinezi zvanično preuzeli RTB Bor, menjaju naziv kompanije

Kineska kompanija Zi Đin danas je zvanično preuzela Rudarsko-topioničarski basen Bor i uplatila 350 miliona dolara.
Ugovor o preuzimanju potpisali su u Beogradu ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i izvršni direktor Zi Đina Džordž Fang.
 
Dogovoreno da se ubuduće borska kompanija zove Zi Đin Bor bakar, a kasnije će biti pridodat i naziv Srbija.
 
Zi Đin je izabran za strateškog partnera jer je na tenderu ponudio kupovinu udela od 63 odsto u RTB-u, biznis plan u vrednosti 1,26 milijardi dolara, obaveznu investiciju od 350 miliona dolara, izmirenje duga RTB-a od 200 miliona dolara i očuvanje 5.000 radnih mesta. 
 
Kompanija Zi Đin jedan je od najvećih kineskih proizvođača zlata, a druga po veličini u proizvodnji bakarne rude. U devet zemalja zapošljava 17.500 radnika, a prošle godine bila je na 22. poziciji najvrednijih rudarskih kompanija u svetu čije su akcije na berzi. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija