Telekom platio 120 miliona evra za dva kablovska operatera

"Telekom Srbija" potrošio je za kupovinu još dva kablovska operatera oko 120 miliona evra, ali kao i u slučaju "Kopernikusa" i ovde se cifre o broju korisnika ne slažu.
Telekom platio 120 miliona evra za dva kablovska operatera
Foto: Pixabay
Kako piše štampa, srpski državni teleoperater platio je "Radijus vektor" oko 108 miliona evra, a AVcom oko 12,5 miliona evra. Tako se cena širenja na kablovskom tržištu popela na oko 310 miliona evra, 
pošto je za kupovinu kablovskog operatera "Kopernikus", u novembru prošle godine, dato oko 195 miliona evra. 
 
U "Telekomu" navode da su novim kupovinama uvećali broj korisnika za 120.000 domaćinstava i poslovnih korisnika u mreži "Radijus vektora" i još oko 18.000 AVcom korisnika. Tako je "Telekom" za svakog korisnika Radijus vektora platio oko 900 evra, a za korisnika AVcoma oko 700 evra.
 
Međutim, kako piše "Danas", prema izveštaju RATEL-a za treći kvartal 2018, koji je poslednji dostupan, "Radijus vektor" je zauzimao 2,6 odsto internet tržišta i imao tri odsto učešća na tržištu kablovske televizije. Mada RATEL ne daje podatke za pojedinačne kompanije, na osnovu ukupnog broja korisnika i procentualnog učešća na tržištu, može se izračunati da je broj korisnika "Radijus vektora" bio oko 94.000, odnosno da je "Telekom" platio oko 1.150 evra po korisniku. 
 
Podsećamo da je i prilikom kupovine "Kopernikusa" bilo neslaganja oko broja korisnika, pa je, prema izveštaju RATEL-a za drugi kvartal 2018, taj operater imao oko 110.000 korisnika, dok je "Telekom" saopštio da ih je oko 200.000. U sledećem izveštaju RATEL-a, udeo "Kopernikusa" na tržištu kablovske televizije povećan je sa tri na osam odsto.  
 
"Telekom" u planu ima još kupovina i to pet manjih operatera, što bi trebalo da se okonča do aprila. Sve je to predviđeno u okviru strategije "Milion plus" kojom bi "Telekom" u narednom periodu imao više od milion korisnika TV i interneta, pišu "Novosti".
  • STcable

    16.01.2019 12:22
    Nadam se da ce i Sattrakt sto nam prenosi i naplacuje besplatne kanale da kupe
  • neko

    16.01.2019 08:27
    krivi smo mi
    Svašta se ovde radi, a mi sedimo u iznajmljenim stanovima i ćutimo. Posle će nam neko drugi biti kriv, a ne vidimo da smo jedini krivci mi sami.
  • SuperHik

    16.01.2019 07:28
    Kume, kume...
    Rekao bih... ovde se neke vodeće glave spremaju da odu. Vide da će biti prodat, pa sebi spremaju zlatne padobrane.

    Znaš, kume, ja ću ti otkupim operatera, a ti će meni vrneš jedno 30 miliona od te sume, važi?

    Ma, kad je javni novac u pitanju, ima tu para i za inspekcije i za partijske kolege, za sve...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija