Dženeral Motors otpušta 4.000 radnika

Američka kompanija Dženeral Motors (GM) otpustiće oko 4.000 radnika u sklopu reorganizacije objavljene krajem prošle godine, tvrdi izvor iz te kompanije.
Dženeral Motors otpušta 4.000 radnika
Foto: Pixabay
Agencija Frans pres podseća da je ukidanje radnih mesta deo planova za smanjenje troškova objavljenih u novembru, prema kojem će biti otpušteno 15 odsto stalno zaposlenih i honorarnih radnika, a biće zatvoreno sedam postrojenja, uključujući pet u Severnoj Americi.
 
GM navodi da će otpuštanjem, koje je naišlo na kritike američkih i kanadskih političara, biti ušteđeno šest milijardi dolara troškova.
 
Predstavnik američke kompanije nije želeo da komentariše kada će otpuštanja radnika biti obavljeno, nakon što su lokalni mediji javili da će ukidanje radnih mesta krenuti od 4. februara, uoči izveštaja o prihodima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.