Đorđević: Povećanje minimalca najverovatnije u septembru

Ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da bi u septembru moglo da dođe do povećanja minimalne cene rada, a da bi tada moglo već da se "kalkuliše" i sa povećanjem penzija.
Đorđević: Povećanje minimalca najverovatnije u septembru
Foto: 021.rs
"Sve naznake govore da nastavljamo sa aktuelnim trendom u našim finansijama i ekonomiji, što je sve odlično. To je znak da možemo da verujemo da ćemo obradovati naše građane, a neki momenat koji je najverovatniji je septembar, kada govorimo o minimalnoj ceni rada. Mi tada već moramo da znamo koliko možemo da povećamo minimalnu cenu radu, samim tim da možemo da vršimo kalkulacije i oko penzija", rekao je Đorđević.
 
Dodao je da je u razgovoru s predstavnicima MMF utvrđeno da smo mi već sada na 10,7 BDP kada su u pitanju penzije, a, kako je naveo, 11 je neka optimalna granica. 
 
"Dakle, već sada vidimo da postoji taj prostor. Sada već na dnevnom nivou imamo jasnu matematiku šta se dešava u PIO fondu, možemo da reagujemo promptno. Možemo da primetimo ukoliko ima nekih nepravilnosti i već sada pravimo računice za budućnost", poručio je.
  • Sasa

    08.02.2019 16:23
    Zakon o borcima
    Sta je sa zakonom o borcima.
    Svi u Srbiji imaju svoja prava samo nasa nisu regulisana!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija