Prodata Telenor banka

PPF grupa danas je saopštila da je završila proces kupovine 100 odsto vlasništva u Telenor banci od Telenor grupe, nakon što je dobila neophodnu regulatornu saglasnost Narodne banke Srbije.
Prodata Telenor banka
Foto: 021.rs
Navedeno je da je transakcija prirodni korak PPF grupe na tržištu Srbije, posle prošlogodišnjeg preuzimanja Telenorovih telekomunikacionih kompanija u Mađarskoj, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori.
 
Telenor banka bila je deo Telenor grupe od 2013, odnosno posle preuzimanja KBC banke u Srbiji. Ta banka je u septembru 2014. promenila ime u Telenor banka, a specijalizovana je za pružanje inovativnih onlajn finansijskih usluga i predstavlja prvu potpunu mobilnu i onlajn banku u Srbiji.
 
Telenor banka svoje usluge pruža primarno klijentima Telenora, trenutno ima više od 400.000 klijenata i na kraju 2018. banka je upravljala aktivom vrednom 135 miliona evra.
 
PPF grupa investira u bankarstvo i finansijske usluge, telekomunikacije, mašinstvo, biotehnologiju, osiguranje, nekretnine i poljoprivredu. Prisutna je na tržištima Evrope, Rusije, SAD-a i Azije, i na kraju juna prošle godine je raspolagala imovinom u vrednosti od skoro 38 milijardi evra.
 
Telenor grupa vodeća je telekomunikaciona kompanija u Skandinaviji i Aziji, sa više od 174 miliona korisnika i prodajom u prošlog godini od oko 13 milijardi dolara.
  • Karlo

    22.02.2019 14:18
    Azija
    Odlaze iz istočne Evrope iz vrlo prostog razloga: populacija vrtoglavo pada, kupovna moć stagnira a čak ni imigranti neće da privire. Dugoročna perspektiva je loša.

    Sa druge strane sveta, u Aziji, gde Telenor odlazi, populacija ogromna, potencijal ogroman, kupovna moć raste. Dok nam natalitet ne skoči na 3-4 deteta po ženi, nema ništa od lepe budućnosti. Jedino je tu mali izuzetak Novi Sad, Novi Pazar i Bujanovac.
  • boki2

    21.02.2019 14:15
    nebeže Norvežani nego polako pucaju nestaje nafte i gasa u njihovim morima to je očito u poslednjih godinu dana i raspoloženje tamo se menja nešto se oseća što bi rekao Šojić štaće biti videće se uskoro
  • Laloš

    21.02.2019 13:24
    Norvežani beže a Bugari, Arapi, Rusi nadiru. Neće ovo da valja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija