Lista svih bankarskih provizija od danas na sajtu Narodne banke Srbije

Narodna banka Srbije objaviće danas na svom sajtu uporedivu listu svih naknada koje banke u našoj zemlji naplaćuju građanima i privredi.
Lista svih bankarskih provizija od danas na sajtu Narodne banke Srbije
Foto: Pixabay
To znači da će građani moći da uporede koliko košta, na primer, vođenje tekućeg računa ili cena dozvoljenog minusa u pojedinim bankama, a izmene svih nameta, bankari će morati redovno da dostavljaju NBS.
 
To će omogućiti građanima da za sebe izaberu najpovoljniju uslugu, a u NBS očekuju i da će ova novina povećati "takmičarski duh" među bankama, što bi trebalo da utiče na snižavanje cena bankarskih usluga. 
 
Na spisku uporedivih usluga koje banke nude biće usluge mobilnog i elektronskog bankarstva, izdavanje čekova, koliko košta podizanje keša sa bankomata...
  • Srdjan

    20.03.2019 14:56
    Vest
    Tanjug stoji iza vesti, u redu, ali zar ne bi bilo logicno okaciti i link ka pomenutom servisu?
    Ovako je cela prica potpuno besmislena posto se lako moze zavrsiti na ovoj stranici http://www.nbs.rs/internet/latinica/35/pp_tarife_banaka/index.html.
    Ako je to zaista stranica o kojoj se prica, trebalo bi napomenuti da je u pitanju 'stanje na dan 14. marta 2008', te da je samim tim cela vest postpuno beskorisna.
  • Zivorad

    20.03.2019 14:06
    dozvoljeni minus
    na dozvoljeni minus imam svoj novac kad koristim banka mi naplacuje kamatu na moj novac dali banka sme da mi naplacuje kamatu
  • Pera

    18.03.2019 14:29
    Deluje korisno. Kada odete i pogledate uporedni pregled deluje veoma nepregledno i neupotrebljivo. Nadam se da ce prikaz podataka preglednije prikazivati.
    Veoma los prikaz rezultata, cak bi pomislio da je namerno napravljeno da bude nepregledno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija