Pada prodaja Koka Kolinih gaziranih pića, kupuje se flaširana voda

Koka Kola, gigant industrije pića, pokušava da izađe na kraj s kupcima koji odustaju od kupovine gaziranih pića i okreću se sve više flaširanoj vodi.
Pada prodaja Koka Kolinih gaziranih pića, kupuje se flaširana voda
Foto: Pixabay
Prema najnovijem kvartalnom izveštaju, Koka Kola je u prvim mesecima ove godine ostvarila osam milijardi dolara prihoda, pet odsto više nego u istim mesecima prošle godine, ali prodaja njihovih gaziranih pića, poput originalne Koka Kole i Koka Kole Zero neznatno je porasla. Njihovi brendovi kafe i čaja stagniraju.
 
S druge strane, objavili su, prodaja brendova vode i mineralne vode u njihovom vlasništvu, Smartwater i Vitaminwater, porasla je za čak šest odsto u odnosu na godinu pre. Kupce sada pokušavaju da privuku vodama s različitim ukusima, novim receptima i pićima s malo šećera, preneo je Jutarnji list.
 
Taj obrt, međutim, nije novost. Prodaja flaširane vode premašila je prodaju gaziranih pića još 2016. godine, prema podacima firme za istraživanje tržišta Beverage Marketing Corporation.
 
Godinu dana kasnije, prodaja flaširane vode u SAD zabeležila je rast od 8,8 posto u odnosu na 2016. i porasla na 18,5 milijardi dolara ostvarenih u prodaji.
  • cika nele

    19.06.2019 14:49
    Od skoro u Srbiji mogu da se kupe aparati za gaziranje vode kod kuće- Sam biraš jačinu gaziranosti, nema tegljenja flaša i najvažnije NEMA PLASTIČNIH FLAŠA KOJE SE RATSVARAJU 500 GODINA!!! Dodaš sirup i eto ti fante, kole, limunade,..
  • Ja

    29.04.2019 12:23
    Resenje
    Za predstavnike Coca Cole:

    - Staklene flaše
    - Pravi šećer umesto sirupa i malo manja količina (preslatko je)
    - Flaše 2x2l primetno slabije - neko razvodnjava mešavinu.

    To se u Srbiji radi redovno ali jedna ozbiljna firma kao Coca Cola mora biti iznad toga.
  • Pera

    26.04.2019 15:15
    Koka-Kola već odavno flašira i prodaje i običnu vodu, ne brinem se za njih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija