"Folksvagen" prelomio - novu fabriku gradi u Turskoj

Nemački proizvođač automobila "Folksvagen" je odlučio da novu fabriku, u kojoj će prozivoditi više automobilskih brendova, gradi u Turskoj, prenosi portal "Automotiv njuz Jurop", pozivajući se na pisanje nemačkog trgovinskog magazina "Automobilwoche".
"Folksvagen" prelomio - novu fabriku gradi u Turskoj
Foto: Pixabay
U tekstu se dodaje da će "Folskvagenova" podružnica "Škoda" biti jedan od brendova koji će se tamo proizvoditi.
 
Portparol nadzornog odbora "Folksvagena" je izjavio agenciji Rojters da su planovi u vezi sa novom lokacijom potvrđeni, ali da još nisu finalizovani, dodaje poratl.
 
Akcije "Folksvagenovog" distributera u Turskoj, kompanije "Dogus Otomotiv", skočile su danas čak za 11,6 procenata, nakon vesti koje su preneli tursaki mediji da je Katar, koji ima 17 odsto vlasničkog udela u "Folksvagenu", apelovao na nadzorni odbor da za gradnju nove fabrike izabere Tursku.
 
Srbija, Bugarska i Turska su bile zemlje koje je "Folksvagen" razmatrao kao moguće destinacije za novu fabriku.
  • Dulej

    14.07.2019 10:10
    Nije to to
    To nije ista fabrika ovde se radi o Skodi i Seatu a u Srbiji treba WV da pravi elektricne automobile ili baterije tako nesto.
  • Dejan

    14.07.2019 07:31
    AV-Katar
    Pa ima veze..AV ne sme da saradjuje s Katarom jer radi "poslove " preko UAE
  • Markons

    13.07.2019 11:37
    Kakav AV?
    Kakve veze ima AV sa sugestijom Katara, muslimanske zemlje sa ogromnim fondovima, rukovodstvu VW da se fabrika gradi u Turskoj sa kojom Katar ima sve bolje odnose....
    Neverovatno lupetanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.