Srbija i Mađarska najveći partneri Crnoj Gori u izvozu

Spoljnotrgovinska robna razmena Crne Gore od januara do juna 2019. iznosila je jednu milijardu i 432 miliona evra.
Srbija i Mađarska najveći partneri Crnoj Gori u izvozu
Foto: Pixabay
Prema preliminarnim podacima Monstata, izvezeno je robe u vrednosti od 192,3 miliona evra, a uvezeno za jednu milijardu i 239 miliona evra, a ukupna spoljnotrgovinska razmena je zabeležila rast od 1,9 odsto u odnosu na isti period godinu ranije.
 
U odnosu na isti period prethodne godine izvoz je bio manji za 3,8 procenata, a uvoz veći za 2,8 posto, saopštio je Monstat.
 
Pokrivenost uvoza izvozom, kako navode, iznosila je 15,5 posto i manja je u odnosu na isti period prethodne godine kada je iznosila 16,6 procenata, prenosi RTCG.
 
Najveći spoljnotrgovinski partneri u izvozu bili su Srbija (46,3 miliona evra), Mađarska (23,7 miliona) i Bosna i Hercegovina (15,9 miliona). Najveći spoljnotrgovinski partneri u uvozu bili su Srbija (235 miliona evra), Nemačka (115 miliona) i Kina (106,9 miliona), prema podacima statistike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.