Nafta danas poskupela

Cene nafte su danas porasle, uprkos zabrinutosti zbog usporavanja globalne ekonomije i tekućeg trgovinskog rata između SAD i Kine koji je smanjio potražnju za sirovinama kao što je "crno zlato".
Nafta danas poskupela
Foto: Pixabay
Severnomorska nafta "brent" poskupela je za 22 centa na 58,75 dolara za barel, a američka "laka" nafta (WTI) za 60 centi na 55,10 dolara po barelu, prenosi agencija Rojters.
 
"Ono što smo primetili u poslednje vreme je različita percepcija rizika u različitim geografskim zonama. Često su reakcije cena tokom trgovanja u Aziji ili Londonu obrnute od reakcija tokom trgovanja u SAD", rekla je Emili Ašford iz "Standard Čarterda".
 
Treći kvartal je obično najbolji u smislu tražnje za naftom jer vozači tokom letnjih praznika odlaze na put, ali je trgovinski spor između SAD i Kine oslabio potražnju i izvršio pritisak na cene nafte.
  • PEtar

    12.08.2019 21:55
    Odlicno
    Sva sreća pa su naši naftaši nabavili pre poskupljenja, pa gorivo na pumpama neće poskupeti :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.