Tramp poziva američke kompanije da napuste Kinu

"Američke kompanije treba da počnu da traže alternative proizvodnji u Kini, među kojima je vraćanje u SAD", saopštio je američki predsednik Donald Tramp.
Tramp poziva američke kompanije da napuste Kinu
Foto: Pixabay
"Ne treba nam Kina i, pravo da vam kažem, biće nam mnogo bolje bez nje", napisao je Tramp na Tviteru.
 
"Naređujem našim divnim američkim kompanijama da hitno počnu da traže alternativu Kini, uključujući i vraćanje kompanija u našu državu, i da prave svoje proizvode u Americi", izjavio je američki lider.
 
On je rekao da naređuje svim američkim prevoznicima, uključujući "Fedeks", "Amazaon", "UPS" i Poštansku službu da pregledaju sav teret kako bi videli da li u njemu postoji fentanil iz Kine ili neke druge države i da prekinu sa isporukama.
 
"Fentanil ubija 100 hiljada Amerikanaca godišnje. Predsednik Si je izjavio da će to prestati. Nije prestalo", naveo je Tramp.
 
Indeksi američke berze naglo padaju zbog pretnje Trampa upućene na račun Kine.
 
U 17.15 indeks Dow Jones je pao za 1,3 odsto, indeks S&P 500 – na 1,42%, dok Nasdaq - na 1,63%.
  • Darwin

    23.08.2019 22:38
    Promakla vam je njegova izjava od pre dva dana kada je rekao da je on izabran od Boga. Jbt. ludila na ovoj planeti u ovoj razmeri nije bilo skoro sto godina na ovom nivou. Gledajte netflixov dokumetarac "the family". Oni podrzavaju i ove nase crkvene spodobe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija