Funta pala ispod 1,20 dolara, prvi put od oktobra 2016.

Britanska funta je jutros pala ispod nivoa od 1,20 dolara, što nije viđeno još od oktobra 2016. godine.
Funta pala ispod 1,20 dolara, prvi put od oktobra 2016.
Foto: Pixabay
Sunovrat funte je nastupio usled britanske ustavne krize zbog Bregzita.
 
Funta se jutros, oko 8 časova po londonskom vremenu, trgovala na nivou od tek 1,1968 dolara, što je najniži nivo od oktobra 2016. godine, navodi CNBC.
 
Britanski poslanici se danas popodne vraćaju sa letnjeg odmora, a očekuje se da će opoziciona Laburistička stranka odmah zatražiti hitnu raspravu o Bregzitu u nastojanju da blokira izlazak Britanije iz EU bez dogovora.
 
Britanski premijer Boris Džonson je obećao da će izvesti Veliku Britaniju iz EU poslednjeg dana oktobra, čak i ako ne bude sporazuma, uprkos ekonomistima koji upozoravaju da bi takva odluka mogla imati teške posledice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.