Amazon planira da zaposli više od 30.000 ljudi

Gigant elektronske trgovine Amazon planira da zaposli više od 30.000 ljudi sa punim i pola radnog vremena u odeljenjima za korporaciju, tehnologiju i rad sa klijentima.
Nova radna mesta nisu deo uobičajenog sezonskog zapošljavanja Amazona, a iz kompanije kažu da su se na ovaj potez odlučili kako bi mogli da ispune dodatne zahteve kupaca tokom haotične praznične sezone.
 
Takozvani Dan karijera, kada će biti izvršena podela poslova, održaće se 17. septembra u Virdžiniji, Bostonu, Čikagu, Sijetlu i drugim američkim gradovima.
 
Prošle godine Amazon je najavio da će povećati minimalan iznos satnice na 15 američkih dolara za sve zaposlene, ali nisu svi zadovoljni. Naime, radnici su organizovali protest, podstaknuti lošim uslovima rada i platama. Radnici u Amazonovom skladištu tvrde da ih posao fizički i mentalno iscrpljuje, da žele veće plate, veći stepen sigurnosti na poslu, kao i lečenje za povređene radnike.
 
Akcije kompanije su porasle za manje od procenta i veće su za 22 odsto od januara.
 
Amazon ima tržišnu vrednost od oko 907 milijardi dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija