Industrija motora Rakovica prodata za devet miliona evra

Industrija motora Rakovica (IMR) u stečaju prodata je za 1,1 milijardu dinara (9.160.000 evra) konzorcijumu koji čine Institut za izgradnju grada i akcionarsko društvo "Hempro" iz Beograda, objavljeno je na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.
Ta Agencija je 30. septembra organizovala prodaju IMR-a metodom javnog prikupljanja ponuda, a odbor poverilaca doneo je odluku o prihvatanju ponude 15. oktobra.
 
Procenjena vrednost IMR-a je 2,93 milijarde dinara, a kupac je za 1,1 milijardu dinara dobio sedam pogona, celokupnu opremu fabrike za proizvodnju motora, traktora i kabina, alate i zalihe materijala za proizvodnju, magacine i skladišta površine oko 76.000 kvadratnih metara.
 
IMR je nekada zapošljavao 7.000 radnika, a otišao je u stečaj u aprilu 2017. godine.
  • Dule

    21.10.2019 23:41
    Braca Bluz
    Procenjen na skoro tri a prodat za malo vise od jedne milijarde. I to akcionarskom drustvu. Ha ha ha ha . Braca pokupovase sve. Radnici su sad = robovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija