Fijat Krajsler i Pežo pregovaraju o spajanju

Italijansko-američki proizvođač Fijat Krajsler automobili (FCA) potvrdio je da vodi razgovore sa francuskim rivalom PSA Pežoom (PSA Peugeot) o povezivanju kojim bi se formirao jedan od najvećih proizvođača automobila na svetu.
Fijat Krajsler i Pežo pregovaraju o spajanju
Foto: Pixabay
U saopštenju se ne navodi da li se razgovara o potpunom spajanju ili o labavijem savezu, a nisu dati nikakvi drugi detalji.
 
Fijat Krajsler već dugo traga za partnerom da pomogne u investicijama u automobilskoj industriji. Razgovori ranije ove godine sa drugim francuskim proizvođačem automobila Renoom, nisu uspeli zbog zabrinutosti francuske vlade oko uloge Renoovog japanskog partnera Nisana.
 
Francuska Grupa PSA takođe je potvrdila da se vode pregovori.
 
"Posle nedavnih informacija u štampi o mogućem približavanju Grupe PSA sa FCA Grupom, Grupa PSA potrđuje da su u toku razgovori sa namerom da se formira jedna od vodećih svetskih automobilskih grupa", naveo je francuski proizvođač u saopštenju.
 
Fijat Krajsler automobili formiran je 2014. spajanjem italijanskog Fijata i američke kompanije Krajsler čime je Fijat vraćen sa ivice bankrotstva.
  • bljuc

    30.10.2019 12:04
    Odlicno, jos da im se pridruzi Reno i imacemo svo smece na jednom mestu. Lakse za izbegavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.