Dajmler otpušta 1.100 direktora i menadžera

Nemački proizvođač automobila Dajmler će ugasiti 1.100 menadžerskih pozicija širom sveta.
Dajmler otpušta 1.100 direktora i menadžera
Foto: Pixabay
Ta brojka će činiti čak 10 odsto rukovodećih radnih mesta, objavio je dnevnik Zidojče Cajtung, pozivajući se interno cirkularno pismo radničkog saveta kompanije.
 
Portparol radničkog saveta u Dajmleru odbio je zahtev za komentarom, prenosi agencija Rojters.
 
Novi glavni izvršni direktor Dajmlera, Ola Kalenijus, trebalo bi 14. novembra da objavi dopunjenu strategiju kompanije, koja bi mogla da uključi mere za smanjenje troškova.
 
Iz Dajmlera je ranije saopšteno da kompanija radi na analizi troškova kako bi ovaj proizvođač automobila, kamiona i autobusa mogao da ostane konkurentan uz dalje napredovanje. Detalji strategije će biti otkriveni narednih dana.
 
"U konstruktivnim smo razgovorima sa predstavnicima zaposlenih i ne možemo da komentarišemo spekulacije", poručili su iz Dajmlera.
 
Kompanija je u drugom kvartalu pretrpela neto gubitak od 1,2 milijarde evra, što je prvi tromesečni gubitak u 10 godina.
  • Vlada

    10.11.2019 16:51
    Sta ti je Svaba...kod nas bi otpistili sve radnike al direktorima i menagerima nebi dlaka sa gkave falila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.