"Najk" više neće prodavati robu preko Amazona

Američki proizvođač sportske opreme "Najk" (Nike), odlučio je da prekine saradnju sa Amazonom.
"Najk" više neće prodavati robu preko Amazona
Foto: Pixabay
Iz te kompanije je saopšteno da više neće prodavati robu preko veb sajta Amazona, jednog od vodećih onlajn trgovaca u svetu, u želji da se fokusiraju na direktan odnos sa potrošačima.
 
Ova vest je uključila alarm u maloprodajnoj industriji, a neki nagađaju da bi i ostali brendovi mogli da slede potez "Najka" i ocenjuju da bi bilo pametno da to i urade.
 
"Brendovima ne treba Amazon. Brzina isporuke je bila prednost Amazona, ali se ta prednost suzila. Ovaj potez nam pokazuje da moćni brendovi shvataju da je promet preko njihovih sopstvenih veb sajtova samoodrživ, profitabilniji i da zapravo jača robnu marku, dok je njihov promet i prihod preko Amazona manje profitabilan i manje doprinosi jačanju brenda", izjavio je Rendi Konik, analitičar u kompaniji Džefris.
 
Konik smatra da će mnogi jaki modni brendovi, pa čak i oni iz drugih sektora, u budućnosti odlučiti da odustanu ili da ograniče svoje odnose sa Amazonom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija