"Credit Agricole" obezbedio 50 miliona evra za podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji

Evropska investiciona banka (EIB) potpisala je ugovore o finansiranju u iznosu od 30 miliona evra sa "Credit Agricole Srbija" AD Novi Sad kao podršku projektima malim i srednjim preduzećima u Srbiji.
"Credit Agricole" obezbedio 50 miliona evra za podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji
Foto: 021
Kredit je usmeren na podršku srpskim kompanijama i pomoć u naporima zemlje da se integriše u Evropsku uniju. 
 
Ugovor o finansiranju potpisan danas je prva tranša od ukupno 50 miliona evra kreditne linije koju je već odobrio upravni odbor EIB-a.
 
Kreditom EIB-a biće finansirani projekti malih i srednjih preduzeća i drugi projekti koje promovišu lokalne vlasti i krajnji korisnici, posebno u oblasti proizvodnje, poljoprivrede i turističkih aktivnosti. U sadašnjem okruženju, ovaj projekat će povećati raspoloživost finansiranja za mala i srednja preduzeća, koji su ključni pokretači ekonomskog i društvenog napretka u Srbiji, i pomoći će ubrzavanju približavanja zemlje partnerima iz EU. Kredit posebno podstiče investicije koje uključuju i zapošljavanje mladih u okviru Evropske inicijative za zapošljavanje i obuku mladih za zapadni Balkan ("EIET").
 
Kreditom će upravljati Credit Agricole Srbija, srpska filijala francuske Crédit Agricole Grupe, treće najveće banke u Evropi i etablirani tržišni akter u agrobiznis sektoru. Deo sredstava može biti na raspolaganju za podršku obuci i zapošljavanju mladih u okviru malih i srednjih preduzeća. Očekuje se da će pružiti direktnu podršku za oko 300 kompanija i održati oko 10.000 radnih mesta.
 
"Banka Evropske unije nastavlja sa aktivnostima podrške lokalnim preduzećima u Srbiji. Ugovor potpisan sa Crédit Agricole Srbija poboljšaće pristup srpskih kompanija, uključujući brzo rastuće kompanije sa srednjim kapitalom, dugoročnom finansiranju pod povoljnim uslovima, sa pozitivnim efektima na tržište rada i socijalno okruženje. Zadovoljstvo nam je što nastavljamo svoju dugogodišnju i uspešnu saradnju sa Crédit Agricole Groupom", Rekao je Matteo Rivellini, šef divizije za kreditne operacije EIB-a u Hrvatskoj, Sloveniji i zapadnom Balkanu.
 
"Credit Agricole Srbija nastoji da bude vodeći partner srpske privrede pružajući kompanijama srednjeg kapitala atraktivna finansijska rešenja. Naša kontinuirana i plodna saradnja sa Evropskom investicionom bankom doneće mogućnost lokalnim kompanijama da dalje razvijaju svoje poslovanje, zaposle više ljudi i daju pozitivan impuls integraciji Srbije u EU", rekao je Carlos de Cordoue, predsednik Izvršnog odbora Crédit Agricole Srbija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.