Miodrag Kostić planira da kupi luku u Trstu i napravi od nje marinu

Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova dva i tri, hangare šest i devet, kao i terminal "Adrija", kako bi tu napravio marinu koja može da primi luksuzna plovila i jahte.
Miodrag Kostić planira da kupi luku u Trstu i napravi od nje marinu
Foto: Pixabay
Prema pisanju italijanskih medija, "Adrija" terminal u Trstu tada bi postao uslužni prostor sa parkingom, koji bi bio svima na raspolaganju, prenose Večernje novosti.
 
Kako se navodi, u toku je osnivanje javnog konzorcijuma, koji ima zaduženje da stavi na prodaju oko 40 skladišta i dodaje da se Kostić već sastao sa gradonačelnikom Trsta, kojem je, navodno, preporučio da ne insistira na preobražaju terminala "Adrija" u pristanište kruzera, kada 15. februara 2022. godine istekne aktuelni ugovor o koncesiji sa "Đenova metalom".
 
U izjavi o zainteresovanosti, kako prenose italijanski mediji, "MK grupa" ne iznosi finansijska predviđanja, jer će konzorcijum za vreme tendera odrediti osnovnu cenu dobara u Starom pristaništu - za kulturno-izlagačke delatnosti, pa do citadele Grensisam.
 
Dodaje se da "MK grupa" planira i da proširi poslovno carstvo na severu Jadrana, gde je ideja da se u smeštajne kapacitete uloži 110 miliona evra, čime bi se jačao elitni turizam sa hotelom "Kempinski" i golf terenima u Savudriji.
  • Pobarac

    18.01.2020 13:59
    Za 1 eu
    Oteto je prokleto takvih malih milionera ima koliko hocete ni pekaru hleb ne placaju a ti narode idi da budes sluga po svetu mesto OVOJ bandi sudija, narodnih poslanika ne stanes na PUT . Mi smo dobar narod trpimo DOKLE DOKLE
  • Nina

    18.01.2020 03:30
    Ko ?
    Ko kupuje luku?
    Kole????
  • Bili Kid

    17.01.2020 23:26
    Zasto ne napravi marinu i luku na Velikom Backom kanalu gde njegov Karneks ispusta otpad i gde ljudi koji tu zive vec generacijama umiru od raka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija