Sve više šefova od zaposlenih traže da budu dostupni i nakon radnog vremena

Sve više i više preduzeća u EU zaposlenima daje službene mobilne telefone, tablete ili laptopove, uz obavezno povezivanje na internet i kada nisu u kancelariji, pokazuje najnovija statistika Eurostata.
Sve više šefova od zaposlenih traže da budu dostupni i nakon radnog vremena
Foto: Pixabay
U 2019. godini, više od dve trećine (68 odsto) preduzeća u Evropskoj uniji obezbedilo je mobilne uređaje sa pristupom internetu svojim zaposlenima.
 
U 36 odsto preduzeća iz EU više od petine zaposlenih je imalo službene uređaje.
 
U nordijskim zemljama, skoro sva preduzeća obezbedila su radnicima mobilne uređaje sa internet konekcijom  Finska (96 odsto), Danska (92 odsto) i Švedska (87 odsto). 
 
Ovaj udeo je iznosio 80 odsto ili više u Hrvatskoj, Litvaniji (obe 86 odsto), Češkoj, Sloveniji (obe 83 odsto), Estoniji i Austriji (obe 80 odsto). 
 
Suprotno tome, samo 46 odsto preduzeća u Bugarskoj je podelilo službene telefone i kompjutere. Taj procenat je iznosio 60 odsto ili manje i u Grčkoj (56 odsto), Rumuniji (58 odsto) i Velikoj Britaniji (60 odsto).
  • ha,ha,ha

    19.01.2020 09:46
    Ha, ha, ha
    Otkrili ste Ameriku!!! Pa ovde je tako oduvak, a ako se ne javiš, otkaz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.