Turska bi mogla da profitira od virusa korona

Na osnovu procene međunarodnih organizacija, ekonomija Kine negativno je pogođena nakon pojave fatalnog virusa korona, a to će posledično imati negativan efekat i na svetsku ekonomiju.
Ekonomisti očekuju da će virus uzrokovati gubitke i poremećaje u različitim sektorima kao što su avio-saobraćaj, međunarodna trgovina, turizam...
 
Ipak, moguće je da će ekonomija nekih zemalja imati određene koristi od cele situacije, piše BiznisInfo.
 
Jedna od njih mogla bi biti Turska. Prema rečima turskog ministra industrije i tehnologije Mustafe Varanka, virus ima neke pozitivne efekte na tursku ekonomiju u pogledu predstavljanja alternativne proizvodne baze za Kinu.
 
Varank je rekao da su dobavljači u inostranstvu počeli da pokazuju više interesa za proizvođače u Turskoj.
 
"Naravno da ne želimo da zemlje imaju takve probleme. Međutim, u svetu postoji ekonomija koja je u stalnom pokretu", rekao je on i dodao da će se Turska, ako taj zadatak bude pred njom, nositi sa njim.
 
Turska je zemlja koja može da "proizvodi u gotovo svakom sektoru", rekao je Varank i dodao da je u stanju da poveća kapacitet kao alternativu drugim zemljama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija