Mihajlović: Pomoć kineskim kompanijama angažovanim u Srbiji zbog teškoća izazvanih virusom korona

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je pomoć kineskim kompanijama angažovanim na velikim projektima u Srbiji, zbog teškoća koje imaju u Kini nastalih usled epidemije virusa korona.
Mihajlović: Pomoć kineskim kompanijama angažovanim u Srbiji zbog teškoća izazvanih virusom korona
Foto: 021.rs
"Dogovorili smo se da pomognemo svuda gde možemo i kroz pomoć srpskih kompanija, ali i kao Vlada Srbije", rekla je Mihajlović nakon sastanka sa ambasadorkom Kine Čen Bo i predstavnicima kineskih kompanija koje rade u Srbiji.
 
Ambasadorka Čen rekla je da se stabilizuje situacija u vezi sa epidemijom virusa korona, ali da je ona uticala ne samo na kinesku i svetsku ekonomiju već i na dinamiku zajedničkih velikih projekata u Srbiji zbog nedostatka radnika i inženjera iz Kine, ali i isporuka opreme i materijala iz Kine.
 
"Prijateljstvo između Srbije i Kine je čelično. Kao što je Kina uvek bila uz Srbiju u lepim i manje lepim trenucima, tako je i Srbija uvek uz Kinu i u lepim i manje lepim trenucima i kada se Kina bori protiv tog virusa", poručila je Mihajlović.
 
"Kineski radnici su za nas veoma važni pošto rade na najvećim infrastrukturnim projektima. Imamo puno razumevanje za sve probleme kineskih kompanija i nastalu situaciju", rekla je Mihajlović i podsetila da su oni sada angažovani na izgradnji pruge, da rade na deonici autoputa Preljina - Požega i drugim projektima.
 
"Situacija sa epidemijom se ovih dana stabilizuje, a broj obolelih opada. U krajevima gde je epidemija bila relativno blaža počela je obnova ekonomskih aktivnosti. Uverena sam da će se nakon epidemije kineska ekonomija obnoviti i da će se saradnja sa Srbijom vratiti u normalu", rekla je Čen Bo.
 
Zahvalila je potpredsednici vlade i Vladi Srbije na spremnosti za pomoć i podršku kineskim kompanijama. Kako je rekla, kineske kompanije su već preduzele sve mere da smanje negativni uticaj epidemije na njihovo poslovanje. Čen je uverena da će kineske kompanije svesti uticaj epidemije na zajedničke projekte na minimum.
  • Ahm...

    22.02.2020 16:34
    Smešni ste. Razgovarate sa amerikankom.
  • bookman

    22.02.2020 15:14
    Помоћ Француској, Албанији, Кини.....
    Како би било да за промену помогнете српском народу?
  • Pićuka

    20.02.2020 20:14
    A šta je sa našim inženjerima i radnicima? Naše ste uništili. Bez domaće pameti i industrije nema napretka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.