Nemačka donela paket mera pomoći za privredu i zaposlene

Nemačka vlada je odlučila da usvoji paket mera pomoći privredi i za spasavanje radnih mesta, koji predviđa novo zaduživanje u visini od oko 156 milijardi evra.
Nemačka donela paket mera pomoći za privredu i zaposlene
Foto: Pixabay
Vlada je, na sednici kojoj je predsedavala kancelarka Angela Merkel, a koja je u kućnoj izolaciji prisustvovala putem telefona, usvojila mere kojima želi da podrži porodice, stanare, zaposlene, preduzetnike, ali i preduzeća, koji su pogođeni epidemijom virusa korona.
 
Prema nemačkim medijima, vlada je usvojila više programa pomoći i predložiće brojne promene zakona, sa ciljem da se pruži brza pomoć.
 
Nakon šest godina bez zaduživanja, vlada je izmenama u budžetu sada predvidela zaduživanje, zbog čega Bundestag još ove nedelje mora da stavi van snage takozvanu „kočnicu zaduživanju“.
 
Prema usvojenom paketu mera pomoći, male firme, firme koje imaju samo jednog zaposlenog, kao što su umetnici i negovatelji tokom tri meseca dobijaće direktnu pomoć do 15.000 evra.
 
Preko fonda za stabilizaciju treba da se ojačaju velika preduzeća dodatnim kapitalom, a država, u slučaju potrebe, može i da preuzme udeo kompanija.
 
Istovremeno od danas se pokreće neograničen vanredni program davanja kredita preko podsticajne banke KfW.
 
Osim toga, stanodavci ne mogu više davati otkaz stanarima koji nisu u mogućnosti da plaćaju kiriju zbog krize izazvane korona virusom.
  • Kole

    24.03.2020 11:17
    Iiiii
    Nemacka stampa eure ima vec 5 godina bez ikakvog pokrica a sve za svoju privredu
  • A

    23.03.2020 21:01
    Kod
    To se nece desiti u Srbiji nikada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija