Urednica Nove ekonomije: Udar posle virusa korona biće duži i teži od epidemije

Starh privatnika od trenutne ekonomske situacije je isti, ako ne i veći nego od koronavirusa, jer ne znaju šta će da bude posle epidemije i od čega će da žive, ocenila je urednica Nove ekonomije Biljana Stepanović.
Komentarišući vest da je za tri dana 1.000 paušalaca zamrznulo svoje radnje, da je privatni sektor na izdisaju, a apeli upućeni vladi sve glasniji, Stepanović je za televiziju Nova ukazala da se na neke mere države još čeka.
 
"Vlada je najavila ekonomski krizni štab, ali još uvek nema reakcija, jer ništa ne mogu da urade na brzinu", istakla je ona i dodala da privredna udruženja i privatnici, s druge strane, traže rešenja sa kojima mogu da računaju.
 
Poslodavci razmišljaju da li će moći da isplaćuju plate i da održe preduzeća, a zaposleni da li će da primaju plate i da zadrže svoja radna mesta, rekla je Stepanović. Ona smatra da bi o tome moralo da se razmišlja paralelno sa ovim zdravstvenim merama, jer "prosto mi posle korone moramo od nečega da živimo".
 
"Mislim da će taj udar da bude ako ne ozbiljniji, a ono sigurno duži i teži od epidemije", rekla je Stepanović.
  • Bljuc

    25.03.2020 17:39
    Za aloooo
    Stvarno je tesko raspravljati se sa idiotima. Moli boga da ne zavrsis na respiratoru (ili sajmu).
  • aloooo

    24.03.2020 23:51
    stručnjaci
    Od početka govorim da je ovo belosvetska šarada, mediji naduvavaju situaciju bez potrebe...na kraju će ekonomske posledice biti daleko pogubnije...karantin nema smisla držati duže od 2 nedelje pogotovo ne u situaciji u kakvoj je srpska ekonomija tj. ono što je od nje ostalo. Kina ima ogroman društveni sektor, zapadne zemlje imaju ogromne devizne rezerve oni će nekako da se izvuku iz ovoga ali mi....greška je što na početku nije uključena medicinska struka (možda i jeste ali nestručnjaci i likovi koji imaju u interesu da se širi broj zaraženih i panika pa da kasnije proguraju lekove i vakcine svojih farmaceutskih sponzora) da se spreči nekontrolisan ulazak i izlazak turista, dok je kasnije potpuno ignorisana ekonomska struka a lekari su stavljani u prvi plan...Da ne kažem što "neko" ovo koristi i kao predizbornu kampanju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.