Dau Džons zabeležio najbolji dan u 87 godina

Industrijski indeks Njujorške berze Dau Džons "uzleteo" je juče 11 procenata zabeleživši svoj najbolji dan još od 1933. godine.
Dau Džons zabeležio najbolji dan u 87 godina
Foto: Pixabay
Do skoka je došlo jer je Kongres bio sve bliži usvajanju ogromnog paketa stimulativnih mera za borbu protiv ekonomskih posledica pandemije virusa korona, do čega je konačno i došlo rano jutros.
 
Dau Džons je ostvario dobitak od 2.112 poena, i zaključio trgovanje na nivou od 20.704 poena.
 
Indeks S&P 500, koji je u ponedeljak registrovao najniži dnevni nivo od 2.193 poena, juče je ojačao 9,4 odsto, na 2.447 bodova, što je njegov najbolji dnevni rezultat od oktobra 2008, izveštava CNCB.
 
Nasdak Kompozit porastao je 8,1 odsto, na 7.417 poena.
 
CNBC navodi da su cene akcija izgleda dotakle dno, što znači da će sad krenuti uzlaznom putanjom, ali dodaje da neki stratezi metaforično upozoravaju da "iza otvorenih vrata" možda vreba još jedan veliki ponor.
  • branislav

    26.03.2020 09:18
    Uzlet pred strmoglavi pad koji se uskoro ocekuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.