NBS zabranjuje bankama naplaćivanje naknada za uplatu donacija

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je da se zabranjuje naplaćivanje naknada bankama i drugim pružaocima platnih usluga za uplatu donacija za pomoć u borbi protiv epidemije virusa korona.
NBS zabranjuje bankama naplaćivanje naknada za uplatu donacija
Foto: 021.rs
NBS je na sednici Izvršnog odbora usvojila odluku "kojom se zabranjuje naplaćivanje naknada i drugih troškova za usluge koje se pružaju u platnom prometu pri uplati, odnosno prenosu novčanih sredstava u dinarima i devizama na namenske račune Republike Srbije, koji su otvoreni radi prijema donacija za pomoć u borbi protiv epidemije virusa korona", navedeno je na sajtu centralne banke.
 
U skladu s ovom odlukom, banke, institucije elektronskog novca, platne institucije i "Pošte Srbije" ne mogu od korisnika platnih usluga naplatiti naknadu za uplate i prenose na navedene račune, bez obzira na to da li se ove transakcije izvršavaju kao uplata na šalteru pružalaca platnih usluga, kao prenos sa tekućeg ili drugog platnog računa ili pružanjem druge vrste platne usluge, precizirano je iz NBS.
 
Takođe, pri izvršavanju ovih transakcija NBS neće naplaćivati naknade za one usluge koje i sama pruža u vezi s njihovim izvršavanjem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija