Kina najavljuje nove mere za oživljavanje ekonomije

Kina planira uvođenje ozbiljnijih mera za oživljavanje ekonomije pogođene epidemijom korona virusa, prenosi Rojters.
Kina najavljuje nove mere za oživljavanje ekonomije
Foto: Pixabay
Politbiro vladajuće Komunističke partije pozvao je na proširenje budžetskog deficita, veće izdavanje obveznica na lokalnom i nacionalnom nivou, snižavanje kamatnih stopa, odlaganje otplate kredita, smanjenje ograničenih ili nedostupnih resursa, odnosno tzv. "uskih grla" u lancu snabdevanja, kao i na podsticanje potrošnje.
 
Prema procenama analitičara, očekuje se da će ministarstva u Kini usvojiti predložene mere i da će biti odobrena pomoć od nekoliko stotina milijardi dolara.
 
U Kini nisu zabeleženi novi slučajevi prenošenja virusa unutar zemlje i ono je praktično pod kontrolom. Zbog toga je fokus sada stavljen na obnovu ekonomije pa su svi najveći supermarketi, prehrambene prodavnice, tržni centri i farme ponovo otvoreni, kao i 80 odsto restorana i 60 odsto hotela.
 
Novozaraženih korona virusom u Kini je 54 i svi ti slučajevi su iz inostranstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija