Cene nafte i dalje u padu

Cene nafte na svetskom tržištu danas su u padu nakon što su Saudijska Arabija i Rusija odložile sastanak radi razgovora o smanjenju dnevne proizvodnje, čime bi delimično došlo do ublažavanja prezasićenosti tržišta pošto je pandemija virusa korona smanjila potražnju, javlja Rojters.
Cene nafte i dalje u padu
Foto: Pixabay
Cena sirove nafte "brent" manja je za 66 centi i sada je 33,45 dolara po barelu.
 
Cena svetle sirove nafte pala je za 99 centi i iznosi 27,36 dolara po barelu.
 
Krajem prošle nedelje, cene nafte su porasle usled nadanja da će OPEK i saveznici ove organizacije postići dogovor o smanjenju proizvodnje sirove nafte za najmanje deset miliona barela dnevno.
 
Saudijska Arabija i Rusija trebalo je danas da razgovaraju o smanjenju proizvodnje, ali je taj susret odložen za 9. april nakon što su dve strane okrivile jedna drugu za neuspeh sastanka u martu.
  • Vlada

    06.04.2020 11:15
    A u Srbiji nista novo..gde si sad Micovicu?
  • Djole

    06.04.2020 11:13
    Da li su?
    Pratim svakodnevno cenu sirove nafte i i vidim da je danas u porastu i to 12,23%.
    Cena Brent Crude Oil je 34,11 dolara/barel!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.