Osnivač Tvitera donira milijardu dolara za borbu protiv virusa korona

Osnivač Tvitera Džek Dorsi doniraće milijardu dolara za borbu protiv virusa korona.

Da bi došao do te sume, planira da postepeno prodaje deonice svoje firme Skver, koja je specijalizovana za digitalno plaćanje, prenosi AFP.

Dorsi je naveo da taj iznos predstavlja 28 odsto njegove imovine.

"Zašto sada? Potreba za tim je sve urgentnija, a ja želim da vidim promenu", napisao je Dorsi na Tviteru, uz nadu da će njegov potez inspirisati i druge da učine slično.

Inače, magazin Forbs procenio je Dorsijevo bogatstvo na 3,3 milijarde dolara. Pre četiri godine trećinu svojih deonica Twittera podelio je zaposlenima. 

Dorsi se ovom donacijom pridružio brojnim slavnim ličnostima i ljudima iz sveta biznisa koji su odlučili da deo svog bogatstva investiraju u borbu protiv pandemije koronavirusa i njenih posledica. Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg donirao je 25 miliona dolara za pronalazak leka za virus korona.

  • novosadjaninin

    09.04.2020 18:28
    Zakerberg stidi se...
    Zakerberg je šesti na Forbsovoj listi, i ima dvadeset puta više sredstava od Dorsija, a doniraće četrdeset puta manje. Džek Dorsi je stvarno čovek za primer.
  • E, ovo je

    09.04.2020 02:54
    dobar čovek
    Prvo ućutkao botove a sad ovo.
    A botovi ćute...ah, da nije ni čudo kad ih je ućutko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.