Mali: Sto evra za penzionere i korisnike socijalne pomoći automatski, ostali građani da se jave

Ministar finansija Siniša Mali napisao je na svom Instagram nalogu da će danas biti usvojena uredba koja se odnosi na isplatu jednokratne novčane pomoći od 100 evra svim punoletnim državljanima Srbije.
Mali: Sto evra za penzionere i korisnike socijalne pomoći automatski, ostali građani da se jave
Foto: 021.rs

Kako je naveo, isplata za penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći će ići automatski od 15. maja, dok će ostali građani od tog datuma imati mogućnost da se prijave telefonom ili preko portala Uprave za trezor.

"S obzirom na to da su neki negodovali zašto novac ide svima, odlučili smo se za ovu promenu, tako da pozivamo građane da se prijavljuju od sredine maja", napisao je Mali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na sutrašnjoj sednici Vlade usvojićemo uredbu koja se odnosi na isplatu jednokratne novčane pomoći od 100 evra svim punoletnim državljanima Republike Srbije. Isplata za penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći će ići automatski od 15. maja, dok će ostali gradjani od tog datuma imati mogućnost da se prijave telefonom ili putem portala Uprave za trezor. S obzirom na to da su neki negodovali zašto novac ide svima, odlučili smo se za ovu promenu, tako da pozivamo gradjane da se prijavljuju od sredine maja. O ovoj i drugim važnim ekonomskim temama upravo u emisiji “Vreme korone” na @rtvpink sa @tomamomirovic i Ljubisavom Orbovićem, predsednikom SSSS.

A post shared by Siniša Mali (@mali_sinisa) on

Podsetimo, isplata 100 evra svakom punoletnom građaninu deo je paketa mera za oporavak privrede nakon pandemije virusa korona. Ovaj potez mnogi su ocenili kao populistički, a Fiskalni savet Srbije preporučio je Vladi da odustane od ove mere.

Komentari 236

  • Slobodan

    28.04.2021 10:47
    Rešenje za penziju
    Da li ću dobiti 100 eur iako još uvek čekam rešenje za penziju, više od dva meseca.
  • Suzana

    25.05.2020 18:34
    Moje dete nije primilo 100 evra iako je korisnik porodicne penzije od pokojnog oca, maloloetna je i kako onda da se prijavi ako nema licnu kartu? Takodje gore u naslovu pise svim punoletnim drzavljanima Srbije, suprug mi je drzavljanin Srbije ali jos nema lk Srbije ima samo dokumenta BiH?
  • Pera

    25.05.2020 09:44
    Problem
    Ja imam drugi slucaj. Majka i ja smo primale penziju zajedno do pre vise od 6 meseci. Ja sam prestala da studiram penzija je ostala majci. Jer je penzija bila nasednjena od oca koji je preminuo. Znaci nemam vise nikakve veze sa primanjem penzije. Kada sam htela da se prijavim za cuvenih 100e bila sam vec prijavljena o i nisam mogla sama da se prijavim. Jer su oni to vec odradili automatski.Znaa sam odma o cemu se radi. Nemam kome da se obratim za tu prevaru,sem da ovde pisem. Ja sam znaci prijavljena kao penzioner a nisam, i ne mogu da se prijavim uopste. Mojoj majci je uplaceno 100e ali meni ne. I ja kao punoletni gradjanin ne mogu da se prijavim. Toliko o tome

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija