Mali: Prijave za novčanu pomoć od 100 evra od 15. maja, potreban minut anganžmana

Uredba koja detaljnije uređuje isplatu 100 evra svim punoletnim građanima Srbije koji izraze želju da dobiju novac usvojena je danas, a kako je naveo ministar finasija Siniša Mali, ona određuje da će prijave za novčanu pomoć od 100 evra početi 15. maja, a da će građani moći da se prijave do 5. juna.
Mali: Prijave za novčanu pomoć od 100 evra od 15. maja, potreban minut anganžmana
Foto: 021.rs

Kako je objasnio, procedura za prijavu je veoma jednostavna i neće oduzeti više od jednog minuta.

“Na dva načina građani mogu da se prijave: jedan je preko portala Uprave za trezor, a drugi preko telefona. Ostavljate samo osnovne podatke: Ime i prezime, JMBG i birate banku u kojoj želite da vam se isplati novac. Ukoliko nemate račun u banci otvorićemo namenski račun da dobijete novac”, rekao je Mali.

Kako je ocenio, prvobitna odluka da se isplata automatski vrši svim punoletnim građanima promenjena je jer "već nedeljama traje kampanja pojedinih tajkuna da ne treba svi da dobiju taj novac".

“Oni su pitali, šta ćemo sa onima koji taj novac neće? Evo sada imamo priliku da to ispravimo. Oni koji to ne žele imaju priliku da se ne prijave. Kroz jedan minut vašeg angažmana dobijate 100 evra na namenski račun. Upravo ta mera je usmerena potpuno ekonomski na to da raste potražnja i da se taj novac usmeri na pokretanje srpske privrede”, rekao je Mali.

On je podsetio da penzioneri i korisnici socijalne pomoći taj novac dobijaju automatski od 15. maja.

  • Anita Delic

    20.05.2020 09:07
    Prijava da hocu iskoristiti no
    Pomoc je uvek potrebna Mamama u srbiju
    I pogotovo mame koje su medinska Lica
    Pritom ne rade u srbiju
  • Vladimir M

    16.05.2020 22:47
    100evra
    Da li je neko od penzionera ili socijalne pomoci dobio 100evra!?
  • Dragana

    11.05.2020 13:41
    100 eura
    Dobar dan potrebni su mi 100 evra bolje ista nego nista imamo 3 dece 2 dece se skoluju a trece je dete beba

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija