Mihajlović: Pad obima saobraćaja od 60 odsto, šteta oko pola milijarde evra

Na Koridoru 10 počela je obnova auto-puta na više deonica i do kraja avgusta biće završeno ukupno 200 kilometara, a ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je da je u protekla dva meseca četiri puta je manji saobraćaj na auto-putevima zbog epidemije i šteta će zbog smanjenog obima saobraćaja do kraja godine biti oko pola milijarde evra.

Zorana Mihajlović je rekla da je ovo prvi put da su radovi na održavanju puteva krenuli na početku građevinske sezone i da nema razloga da se sa tim počinje u julu i avgustu, tj. u jeku letnje sezone.

"Danas se na auto-putu Koridora 10 radi na tri mesta", navela je Mihajlovićeva.

Važno je, kaže, da se pripremi sve za saobraćaj kojeg će, veruje, biti više, u narednim mesecima.

"Na današnji dan 4.200 radnika angažovano je na najvećim infrastrukturnim projektima u Srbiji", rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je dodala i da je u martu i aprilu ove godine na auto-putevima zabeleženo 4,8 miliona automobila, što je za četiri miliona manje nego prošle godine u isto vreme, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

"Beležimo pad obima saobraćaja od 60 odsto, a procene su da će pad prihoda iznositi oko 30 miliona evra. Štete u drumskom saobraćaju postoje, do kraja godine one će biti oko pola milijarde evra. S druge strane, mi smo opredeljeni da ne smanjujemo novac za održavanje puteva niti će bilo šta trpeti u izgradnji novih i rehabilitaciji postojeće putne mreže", rekla je Mihajlovićeva.

Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije", rekao je da će se ove godine raditi rehabilitacija oko 200 kilometara auto-puteva u vrednosti od oko pet milijardi dinara.

"Radiće se kod Subotice, oko Niša i Doljevca, Merošine. Na ovoj deonici radimo rehabilitaciju u dužini od 13 km i vrednosti oko 350 miliona dinara, biće gotova krajem maja. Više od 25 godina nije se radilo na tome", istakao je Drobnjak.

  • Deran

    08.05.2020 12:04
    Blago nama kada se ova frlja sa milijardama eura,,
  • Neunistiva

    07.05.2020 21:17
    Klingons su otporni na koronu.,
  • mile

    07.05.2020 19:32
    mislim
    Ali guči nije oštećen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.