Predloženo da Francuska proda Mona Lizu da pokrije finansijske gubitke zbog pandemije

Francuska bi mogla da nadoknadi svoje finansijske gubitke usred pandemije virusa korona prodajom Mona Lize, predložio je izvršni direktor tehnološkog zavoda Stefan Distingvin.
Predloženo da Francuska proda Mona Lizu da pokrije finansijske gubitke zbog pandemije
Foto: Pixabay
Distingvin, osnivač tehnološke kompanije Fabernovel, izneo je ovaj predlog u intervjuu za časopis "Usbek & Rika", objašnjavajući da bi Francuska trebalo da "proda porodični nakit" za najmanje 50 milijardi evra.
 
"Kao preduzetnik i poreski obveznik znam da ove milijarde nisu izmišljene i da će nas to nužno koštati. Očigledni refleks je rasprodati dragocenu imovinu po najvišoj mogućoj ceni, ali onu koja je najmanje kritična za našu budućnost", rekao je Distingvin.
 
"Slika se lako pomera, pa ju je lako i prodati. A imamo puno slika... Godine 2020. novac moramo naći tamo gde se on nalazi. Pa prodajte porodični nakit", dodao je Distingvin.
 
Prema njegovim rečima, cena je suština problema i glavni predmet osporavanja.
 
"Cena mora biti luda da bi operacija imala smisla", kaže ovaj preduzetnik koji procenjuje da bi bilo potrebno manje od 50 milijardi evra da bi se kupila Mona Liza.
 
"Pravno i tehnički, ovo rešenje bi imalo mnoge prednosti: omogućilo bi Francuskoj i Luvru da zadrže kontrolu nad slikom. Čak se može zamisliti da bi ovaj zaplet mogao dobiti saglasnost velikog Leonarda da Vinčija, koji je bio slikar, ali i savladao sve nauke i tehnologije svog vremena", zaključuje Distingvin.
  • Lajavi

    20.05.2020 14:41
    @Oleg
    Svi znaju samo ti ne znaš da se piše ne može umesto nemože. Sve stručnjak do stručnjaka.
  • Oleg

    20.05.2020 14:06
    Oleg
    Ovo je probni balon koi nemože da prođe. Svi znamo da je orginal pomenutog umetničkog dela odavno u vatikanskom trezoru kao i sva orginalna dela umetnika da vinčija,mikelanđela i ostalih umetničkih genija.
  • dragan perković

    20.05.2020 10:40
    A
    Mogli bi i mi tkzv hram tkzv sveca Save u Beogradu.Em avetinjski pust,em ničem svrsishodnom ne služi,em griznog izgleda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija