Fondacija Evro za znanje: Kome 100 evra nije potrebno da ih donira najboljim srednjoškolcima i studentima

Fondacija Evro za znanje pozvala je danas sve one kojima državna pomoć od 100 evra nije potrebna da podignu novac i doniraju ga najboljim srednjoškolcima i studentima.
Fondacija Evro za znanje: Kome 100 evra nije potrebno da ih donira najboljim srednjoškolcima i studentima
Foto: Pixabay
Kako se naglašava u saopštenju Fondacije, ulaganje u znanje je najbolja investicija za svako društvo, a novac uložen u mlade ljude višestruko se vraća. Ne postoje obrazovane, a siromašne nacije. Obrnuto, svi siromašni su po pravilu i nepismeni, poručuju osnivači Fondacije.
 
U saopštenju se podseća da Fondacija Evro za znanje već sedam godina dodeljuje stipendije najboljima, a njeni stipendisti stigli su do najprestižnijih svetskih univerziteta. Neki su se već zaposlili i sami postali donatori.
 
Upravitelj Fondacije, Milan Živković, koji je radni vek proveo kao učitelj, ističe da je veliko zadovoljstvo kad znate da ste nekome pomogli.
 
Još je veće ako je taj neko mlad, vredan, odličan učenik ili student, naglasio je Žiković, ističući da je Srbija puna pametne dece od kojih mnoga žive u oskudici i svaka pomoć im dobro dođe.
 
"Mi, osnivači Fondacije, odlučili smo da pomoć od 100 evra uložimo u znanje i predlažemo i drugima koji su u mogućnosti da slede naš primer", naglasio je Živković.
 
On je pozvao sve koji iz bilo kojih razloga ne žele da uzmu ponuđeni novac da ga ipak podignu i uplate na račun Fondacije.
 
"Mi znamo koliko je mladih kojima je potrebna pomoć, koliko je uspešne i skromne dece koja često nemaju ni za tri obroka dnevno. Tih 100 evra otići će onima kojima su najpotrebniji", poručio je Živković.
 
Fondacija Evro za znanje osnovana je u Kosjeriću, a stipendira decu iz cele Srbije. To je Fondacija građana koji svojim prilozima prikupljaju novac za stipendije. Poomaže joj i desetak kolektiva.
 
Sve informacije o radu ove fondacije kao i broj tekućeg računa mogu se pronaći na www.evrozaznanje.rs, navodi se na kraju saopštenja.
  • Pera

    24.05.2020 22:22
    Gospodine Zivkovic,
    Da li ste pitali bilo kog oligarha iz kluba Privrednik da stipendira vasu organizaciju ili talentovane ucenike/studente? Da li ste dobili bilo kakav odgovor? I ako ste dobili negativan odgovor zasto niste to javno saopstili?
  • Dule

    24.05.2020 22:13
    Kome nije potrebno 100 evra, nek se organizuje sa jos nekima i ulozi u laboratorijski pribor i materijal u skolama, najbolje kad bi 15 studenata svake godine dobijali stipendije od 10 razlicitih fondacija, dok ostali studenti jedinu materijalnu perspektivu nalaze u snalazenju sa predavanjem engleskog na internetu ili rmbacenjem po gradilistima.
  • Vsns

    24.05.2020 21:55
    Opet sve ovo zvuci kao sms poruke za lecenje... opet se obracate na pogresnu adresu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.